fbpx
Без категорії

Щіро запрошуємо 9 березня на виставку HANDMADE-Expo Весна 2019 на просвітницький проек

Модні історії з вишивкою. Збереження вишивальних традицій у сучасному вбранні. Стародавня вишивка на сучасних моделях – те, що ми залишимо після нас.

У програмі:
11:00 – Показ.
Колекція сучасного одягу з традиційною вишивкою за музейними взірцями Zеta_atelier. Тетяна Зез – дизайнерка.

11:30-13:00 – Лекція-демонстрація.
Традиційна українська вишивка в міській моді. Марина Олійник (кандидат історичних наук, молодший науковий співробітник відділу “Український етнологічний центр” ІМФЕ ім. М.Г.Рильського), Тетяна Серебреннікова і Тетяна Зез.

13:00-14:00 – Майстер-клас.
Традиційна вишивка non-stop Zeta_atelier на виставці HANDMADE-Expo .
Вишивка на сучасних тонких та вишуканих тканинах. Тетяна Серебреннікова – майстриня з вишивки, Тетяна Зез – дизайнерка.

Проводять:
Тетяна Зез і Тетяна Серебреннікова
Авторки культурно-просвітницьких проектів «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876», «Вишитий одяг видатних українців», «Гадяцька сорочка», засновниці ТМ Zeta_atelier, лейтмотивом якого є збереження і використання старовинних ручних вишивальних швів у сучасному одязі (колекції «Дитяча джинсова колекція», «Біла колекція за Пчілкою», «Мишолосіє» «Український офіс», «Глухівський льон», «Глухівський льон. Діти», «Маленька біла сукня», «Модні перегони: шкільна та спортивна форма», «Полотняна колекція», «У стилі Chanel»; колекції створені за схемами і взірцями, зібраними Ольгою Косач (Оленою Пчілкою), мережками Ольги Косач-Кривинюк і Лесі Демчук), друкованих видань “Український народний орнамент Ольги Петрівни Косач” та календарів “Глухівський льон” та “Гадяцька сорочка”; організаторки акціїї “Схід та Захід разом”.

About the author

Ще новини